Μόμπιους προς επενδυτές: Μην υποτιμάτε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Να μην υποτιμούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, της Κίνα, επισήμανε ο «γκουρού» των αγορών Μάρκ Μόμπιους προειδοποιώντας τα hedge funds που ποντάρουν στην χώρα για ένα «σοβαρό σοκ».

Όπως υποστήριξε, παραχωρώντας συνέντευξη στο MarketWatch, αν και κάποιες ενδείξεις δεν είναι καλές, δεν είναι και καταστροφικές, ανέφερε, εφιστώντας την προσοχή σε όσους υποτιμούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η κινεζική ζήτηση για ακατέργαστες ύλες ίσως είναι ισχυρότερη απ'

ότι συνειδητοποιούν οι απαισιόδοξοι, τόνισε ο Μόμπιους και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες της χώρας έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους και η μεταστροφή της οικονομίας από τις μεταποιήσεις στις υπηρεσίες συνεχίζεται.

«Αν δείτε τα νούμερα, (οι απαισιόδοξοι) έχουν απόλυτο δίκιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αλλά το να λέμε ότι η Κίνα θα επιτρέψει σε αυτό να ξεφύγει από τον έλεγχο, είναι λάθος. Η Κίνα έχει τους πόρους και τη βούληση να αποτρέψει μια κατάρρευση με κάθε τίμημα», εκτίμησε.

«Οι διαχειριστές των hedge funds που ποντάρουν κατά της Κίνας, κοιτάνε το θέμα από την πλευρά της δομής της αμερικανικής αγοράς», εξήγησε. Η Κίνα επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια μετάβαση προς μια πιο ελεύθερη αγορά στο στιλ της αμερικανικής, αλλά κάποιες φορές αμφιταλαντεύεται στις δεσμεύσεις της και στέλνει αντικρουόμενα μηνύματα στους παγκόσμιους επενδυτές, τόνισε ο Μαρκ Μόμπιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα