Μobileye: Στα χέρια της Intel για $15,3 δισ.;

Την ισραηλινή Μobileye φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει η Intel έναντι τιμήματος 15,3 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα deals στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Mobileye έχει σημειώσει άλμα 24% το 2017, ενώ στο pre-market της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδo 32%.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών θα καταβάλει 63,54 δολ.

ανά μετοχή για τη Mobileye με έδρα την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη εξαγορά ισραηλινής τεχνολογικής εταιρείας. Η αγοραία αξία της Mobileye αυξήθηκε σε 10 δισ. δολάρια.

Η Mobileye πουλά λογισμικό το οποίο εφιστά την προσοχή των οδηγών όταν περνούν πεζοί, αλλά και σε ακούσιες κινήσεις των οχημάτων και τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη διαδικασία συμφωνιών με αυτοκινητοβιομηχανίες αναφορικά με τα νέα προϊόντα της.

Intel και Mobileye έχουν ήδη κλείσει κοινή συνεργασία με την BMW, καθώς η τελευταία ετοιμάζεται να λανσάρει το πλήρως αυτοκινούμενο όχημα iNext μέχρι το 2021. Οι εταιρείες θα παραδώσουν 20έναν στόλο από 41 αυτοκινούμενα οχήματα σεντάν της σειράς 7 φέτος.

«Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης με βελτιωμένες επιδόσεις με χαμηλότερο κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω της τεχνολογίας cloud», ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich, με ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα