Μνήμες Proton Bank

Η ανακοίνωση για τις αλλαγές στο υψηλότατο διοικητικό επίπεδο της Τράπεζας Αττικής ξύπνησε μνήμες από μια άλλη τράπεζα, την αλήστου μνήμης Proton Bank. O αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σαπουντζόγλου - για τους φίλους, απλώς Μάκης- ήταν από τα πρόσωπα που αποτέλεσαν μέλη του Δ.Σ της μικρής αλλά θαυματουργής (όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων)

τράπεζας μετά την ανάληψη του ελέγχου της απο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Σαπουντζόγλου, παλιός και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη είχε περάσει για 3 χρόνια απο την γενική διεύθυνση της Ιονικής Τράπεζας στις αρχές της δεκαετίας του 90 μετά το come back του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, στην Proton Bank η θητεία του δεν κράτησε πολύ... - μια θητεία που και ο ίδιος θέλει να την ξεχάσει. Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε καν αναφορά σε αυτήν στο cv του.

Πάντως, το τι παιχνίδια παίζει από καιρού εις καιρόν η Ιστορία κανείς δεν φαντάζεται. Ο καθηγητής Σαπουντζόγλου πάει πρόεδρος στην Τράπεζα Αττικής από την οποία είχε φύγει ο συνάδελφος του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Τρύφων Κολλίντζας για να κάνει το μοιραίο βήμα της καριέρας του, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Proton Bank. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό στο Πανελλήνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα