Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ 30% σε δύο χρόνια

Τη δέσμευσή του ότι θα μπει τέλος στην υπερφορολόγηση επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε συγκεκριμένα ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ

σε δύο χρόνια, καθώς επίσης και ότι θα μειώσει το κόστος του δημόσιου τομέα (σ.σ. μίλησε για περικοπή δαπανών), ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Ο κ . Μητσοτάκης είπε ότι θα κάνει ανανέωση στη ΝΔ και εξήγησε: «Είναι χρέος μου να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και σε πρόσωπα, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, αυτήν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα τη δείτε. Και επειδή προσβλέπω και προσδοκώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί και να διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της δύναμη, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι επιλογές που θα δώσουμε στους πολίτες, όταν θα έρθουν να επιλέξουν βουλευτές με τον σταυρό τους, να αποπνέουν ένα διαφορετικό ήθος, ύφος, αλλά και μία διαφορετική ποιότητα».

Απάντησε, δε, στις αιτιάσεις περί εσωκομματικών προβλημάτων, με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την στάση των «καραμανλικών», λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη. Λειτουργεί δημοκρατικά και προχωράει συντεταγμένα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα Κόμμα, όπως συχνά παρουσιάζεται, ομάδων, φεουδαρχών οι οποίοι ασκούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους επιρροή. Είναι ένα ανοιχτό κόμμα πολυτασικό. Ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη και προσπαθούμε πάντα να τη συγκεράσουμε σε μία κοινή γραμμή».

Όσον αφορά στο έλλειμμα του 2009, ανέφερε: «Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε μια εποχή που, εν πάση περιπτώσει, οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι "λεφτά υπάρχουν" και, επτά μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο, το οποίο αμφιβάλλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».

Επιμένει για πρόωρες εκλογές

Επέμεινε, δε, στο αίτημά του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας: «Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα... Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτήν την παρακμή και έχω μια εθνική ευθύνη από τη θέση μου, να βάλω ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Και το τέλος αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή στη χώρα... Θα εξακολουθώ να τις ζητώ με απόλυτη επιμονή και συστηματικότητα... Όσο καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι το έργο της επόμενης κυβέρνησης».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο κράτος, ανέφερε: «Δεν θέλω ένα αδύναμο κράτος. Θέλω ένα μικρότερο, αλλά ισχυρότερο κράτος», ενώ για την κυβέρνηση που θα συγκροτήσει, σημείωσε: «Θα είναι μια κυβέρνηση των αρίστων. Θα υπάρχουν στην κυβέρνησή μου και στελέχη έξω από την πολιτική».

Ήταν, δε, κατηγορηματικός: «Ερχομαι να κάνω πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν πρόκειται να ανεχτώ αποκλίσεις από αυτό από κανέναν και αυτή θα είναι και η εντολή την οποία θα πάρω. Θα χρειαστούμε μια μεγάλη ομάδα την επόμενη μέρα, η οποία θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Αλλά η ομάδα αυτή πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να είναι άνθρωποι ηθικοί, ακέραιοι, εργατικοί, με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, δουλευταράδες, αποφασισμένοι, με τσαγανό».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα