Μήπως περιμένουν την πλήρη διάλυση;

Αυτό το σήριαλ με τον ανασχηματισμό παρατράβηξε. Το πρώτο λάθος ήταν όταν την περασμένη Πέμπτη προαναγγέλθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταρρίπτοντας μια πάγια πρακτική , όπως και της υποτίμησης του νομίσματος, να μην προαναγγέλλεται.

Γιατί άλλο είναι να εικάζουν οι αναλυτές και οι πολικολογούντες ότι κάτι τέτοιο είναι ενδεχόμενο κι άλλο να το παραδέχεται ο πρωθυπουργός δια του εκπροσώπου του μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πριν προβούν σε αυτές τις δηλώσεις, σκέφθηκαν άραγε καθόλου, τις συνέπειες

στο έργο (όποιο κι αν είναι αυτό) των υπουργών που ακούν και διαβάζουν καθημερινά ότι φεύγουν ή μετακινούνται;
Πλήρης απραξία. Οι περισσότεροι κάθονται πάνω από ένα τηλέφωνο ή συνομιλούν διαρκώς με συναδέλφους τους και δημοσιογράφους για το αν ακούστηκε κάτι νεότερο.

Κι έχουν οι περισσότεροι πλειάδα ανοικτών θεμάτων τα οποία προφανώς δεν έχουν καμιά διάθεση να τα προχωρήσουν όταν δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Για παράδειγμα ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μπροστά του άπειρα θέματα, από την κατάρτιση νομοσχεδίων εις εφαρμογήν των συμφωνιών με την τρόικα και για την πορεία των οποίων θα ελεγχθεί η χώρα στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας έως και την προετοιμασία του φακέλλου των συζητήσεων για το χρέος που θα ανοίξει από τον Σεπτέμβριο.

Όταν λοιπόν από την επομένη των ευρωεκλογών άνοιξε το θέμα του ανασχηματισμού( και σ' αυτό βοήθησε ακατανόητα και ο ίδιος) με κεντρικό άξονα τον Στουρνάρα, πιστεύει κανείς ότι 10 μέρες τώρα, γίνεται δουλειά στο υπουργείο του;

Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιαννης Βρούτσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ,ο Αθαν. Τσαυτάρης και σχεδόν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς δεν έμεινε κανένας έξω από την ανασχηματοσιολογία.

Κι όλα αυτά, πριν καν λήξει η προεδρία της χώρας στην ΕΕ, με ανοικτή ατζέντα συμβουλίων υπουργών, συναντήσεων, επαφών αλλά και διαφόρων ραντεβού όπως αυτό του Σουρνάρα με τον Σόιμπλε στις 11 Ιουνίου που όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αφορά κοινωνικές σχέσεις αλλά ουσία,
Αντί λοιπόν να γίνει ό,τι είναι να γίνει πάραυτα, ο πρωθυπουργός μοιάζει να περιμένει τον Βενιζέλο πότε θα δώσει το πράσινο φως και αφού πρώτα καταλάβει ο ίδιος που πάει η...υπόθεση της κεντροαριστεράς! Πραγματική τρέλα δηλαδή.

Να μην αναφερθώ δε και στον άλλο μεγάλης σημασίας θέμα, αυτό της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις , κατάφεραν να ευτελίσουν τόσο τον ίδιο τον θεσμό όσο και του πρόσωπο του πανθομολογουμένως επιτυχημένου Γιώργου Προβόπουλου. Ενός ανθρώπου που αν δεν σήκωνες το ανάστημα στις παράλογες απαιτήσεις του Τόμσεν και της παρέας του, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για το υπόλοιπο των 10 δισ. που υπάρχουν σήμερα στο ΤΧΣ και τα οποία θα μπορέσουν υπό προϋποθέσεις να καλύψουν το εικαζόμενο χρηματοδοτικό κενό. Χώρια που όπως λένε αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο των τραπεζών, η ενδεχόμενη αντικατάσταση του και τα φθινοπωρινά stress test των τραπεζών μπορεί κάλλιστα να σημάνουν πρόσθετες τρύπες της τάξεως του ενός δισ. για κάθε τράπεζα οπότε με μεγάλη ευκολία θα εξανεμιστεί το απόθεμα!Και φυσικά δεν ξέρω ποια θα ήταν η κατάσταση στο τραπεζικό μας σύστημα αν δεν υπήρχε ο Προβόπουλος.

Κάθονται λοιπόν και κοσκινίζουν τους “δικούς τους” και τους “άλλους” και δεν υπολογίζουν με ρεαλισμό και έξω από τα προσωπικά ποιος κάνει για τη δουλειά και ποιος όχι. Λες και υπάρχει χρόνος και χρήμα για τέτοιες πολυτέλειες. Λες και βγήκαμε από τη θύελλα και μπορούμε τώρα να πηγαίνουμε στον αυτόματο.

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα