Μηνύουν τη Johnson & Johnson για επικίνδυνα ενθέματα σιλικόνης

Μονάδα του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson φέρεται να πωλούσε προβληματικά ενθέματα στήθους που θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση προβλημάτων υγείας, όπως μυϊκούς πόνους και ναυτία.

Μάλιστα κατατέθηκε και μήνυση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα της J&J, Mentor Worldwide, κατηγορείται ότι δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους στα ενθέματα σιλικόνης, καθώς παρουσιάζουν διαρροές προκαλώντας σειρά προβλημάτων στις γυναίκες που τα χρησιμοποιούν.

Αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ οι μόνες εταιρείες που έχουν άδεια να πουλούν ενθέματα σιλικόνης είναι η Mentor, η Allergan και η Sientra, μετά την απαγόρευση διάρκειας 14 ετών που επέβαλε η αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων στα ενθέματα το 2006.

Το 2016 η συγκεκριμένη αγορά είχε αξία περί τα 635 εκατ. δολάρια με το 80% των γυναικών να προτιμούν τα ενθέματα με βάση τη σιλικόνη.

Η ανωτέρω υπόθεση ίσως αποτελέσει την αφορμή για κύμα παρόμοιων μηνύσεων , σύμφωνα με τον δικηγόρο που κατέθεσε τη μήνυση κατά της J&J. Τα ενθέματα σιλικόνης ήταν συχνός στόχος κριτικής, αλλά και μηνύσεων τις δεκαετίες '80 και '90 και, μάλιστα, αρκετές εταιρείες είχαν οδηγηθεί στη χρεοκοπία

Η Johnson & Johnson πήρε υπό τον έλεγχό της τη μονάδα Mentor τον Δεκέμβριο του 2008 έναντι 1,1 δισ. δολ., όταν έγινε η πρώτη κατασκευάστρια ενθεμάτων σιλικόνης που πήρε άδεια για την πώλησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα