Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους σε νέα εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,34% και διαμορφώθηκε στις 397,25 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους μεγαλύτερους δείκτες η εικόνα τους διαμορφώθηκε ως εξής: FTSE100 +0,19%, DAX -0,59%, CAC40 -0,29%, FTSE MIB +0,64%, IBEX35 +0,07%.

Οι τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο είχαν τις χειρότερες επιδόσεις κλείνοντας με απώλειες

1,49% και 1,37% αντίστοιχα λόγω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Marks and Spencer κατέγραψε απώλειες 7% στον απόηχο της ανακοίνωσης των κερδών του τέταρτου τριμήνου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Steve Rowe, χαρακτήρισε μικτή την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2017, με αδύναμη αγορά ρουχισμού τον Οκτώβριο.

Ισχυρές απώλειες 5% στη μετοχή της Tesco, καθώς ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε κατώτερες των προβλέψεων συγκρίσιμες πωλήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως ανακοίνωσε ο Νο1 όμιλος λιανικής στη Βρετανία, η αύξηση στις πωλήσεις νωπών προϊόντων αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη ζήτηση για τα γενικά αγαθά.

Ο κλάδος των βασικών πρώτων υλών είχε τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 0,61% ενώ ακολούθησαν πετρέλαιο, αέριο και τράπεζες.

Αντιθέτως, σε νέο επίπεδο ρεκόρ βρέθηκε η μετοχή της Hexagon, μετά την απαλλαγή της από νορβηγικό δικαστήριο για υπόθεση χειραγώγησης συναλλαγών. Η μετοχή έκανε άλμα 5,,75%.

Πτώση 10,07% κατέγραψε η μετοχή της Pandora μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει πτώση στα περιθώρια κέρδους τα επόμενα έτη.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ανάπτυξη 2,2% το 2017, έναντι εκτίμησης για 2,3%, ενώ καταγράφηκε πλεόνασμα – ρεκόρ της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα