Μικρή άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στις αμερικανικές τράπεζες

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα αμερικανικών τραπεζών αργότερα εντός της ημέρας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,15% νωρίτερα με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, FTSE100 -0,05%, DAX +0,26%, CAC40 +0,18, IBEX35 +0,41%

Ο κλάδος πρώτων υλών με άνοδο 1,6%. Η μετοχή της Stora Enso ενισχύθηκε κατά σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις

προβλέψεις κατά το α' τρίμηνο.

Άνοδος σχεδόν 4% για την Upm-Kymmene Oyj η σύσταση για την οποία αναβαθμίστηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές τεχνολογίας σημείωναν πτώση τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης. Η μετοχή της Sage εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της και έκανε βουτιά 15%.

Στο μεταξύ, ο Herbert Diess αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της Volkswagen στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η μετοχή σημείωσε οριακή άνοδο 0,8%.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κοινοπραξία μεταξύ Thyssenkrupp και Tata Steel, μεταδίδει το Reuters, με αποτελέσματα να μην υπάρχει πρόοδος στη συμφωνία για τις εργασιακές σχέσεις.

Στις ΗΠΑ, αποτελέσματα ανακοινώνουν J.P. Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν οριακές κινήσεις ωστόσο είναι εντός τροχιάς για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς η συνεχιζόμενη αστάθεια μεταξύ πολλών χωρών που εμπλέκονται στο θέμα της Συρίας και η μείωση στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου σπρώχνουν ανοδικά τις τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα