Μια συμφωνία που δεν περπάτησε

Στις 4 Μαρτίου 2009 στις 13:24 δημοσιεύεται στο portal in.gr (ιδιοκτησίας ΔΟΛ) η είδηση μιας διεθνούς συνεργασίας για τον ελληνικό όμιλο media. Το κείμενο της είδησης με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας προέρχεται από μια χρηματιστηριακή ανακοίνωση της ίδια ημέρας.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Με το βλέμμα στη νέα εποχή
Διεθνής στρατηγική συμμαχία μεταξύ

του ΔΟΛ και της ισπανικής Prisa

Ο ισπανικός όμιλος Prisa και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη κατέληξαν σε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ευρέος φάσματος επιχειρηματικών ευκαιριών στους τομείς των Μέσων Ενημέρωσης και της Εκπαίδευσης.

Η συμφωνία αυτή, υπογραφόμενη από τον κ. Χρήστο Δ. Λαμπράκη, πρόεδρο του ΔΟΛ, και τον κ. Juan Luis Cebrian, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Prisa και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του, περιλαμβάνει ποικίλες πρωτοβουλίες τόσο στον τομέα των εφημερίδων (γενικού, οικονομικού και αθλητικού περιεχομένου) και στον περιοδικό Τύπο, όσο και στο Διαδίκτυο, στις συμπληρωματικές πωλήσεις, στην τηλεόραση και στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και στις εκδόσεις βιβλίων.

Η συμμαχία αυτή θα καταστήσει μεταξύ άλλων δυνατή την ανταλλαγή αρθρογραφίας ανάμεσα στις σημαντικότερες εφημερίδες των δύο ομίλων, «Το Βήμα», «Τα Νέα» και «Εl Ρais», καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων δημοσιογράφων των αναφερθεισών εφημερίδων.

Επιπλέον, οι δύο όμιλοι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση και διάδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και δράσης στις χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η δομή κάθε ξεχωριστής κοινής δράσης θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το είδος της συνεργασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίζει ο κάθε όμιλος.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Κανείς όσο και αν ψάξει στις ανακοινώσεις της εταιρείας δεν θα βρει ούτε μια απάντηση για τους λόγους που δεν προχώρησε η συγκεκριμένη συνεργασία.

Στο τέλος του 2009 ο διάδοχος του ιδρυτή του Συγκροτήματος της Χρ. Λαδά, ο Χρήστος Λαμπράκης φεύγει από την ζωή. Ήταν 75 ετών. Ο ίδιος είχε αναλάβει την ευθύνη της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης το 1954 σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Οκτώ χρόνια μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας που δεν προχώρησε ο ΔΟΛ πέρασε στην επικράτεια της δικαιοδοσίας των πιστωτριών τραπεζών.

Ο συνιδρυτής της El Pais Juan Luis Cebrián στα 73 του εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου της Prisa, ένας όμιλος πολυσχιδών δραστηριοτήτων στον χώρο των media με κυρίαρχη θέση στον ισπανόφωνο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα