Μετά τις γιορτές η νομοθέτηση του «πόθεν έσχες»

Μετά τις γιορτές θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην νομοθέτηση του «πόθεν έσχες» όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει παράνομη την όλη διαδικασία.

«Ως αρμόδιος υπουργός κατά της Διαφθοράς δηλώνω ότι η κυβέρνηση μετά τις γιορτές θα νομοθετήσει για το "πόθεν έσχες" και θα λύσει όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στη μάχη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω».

Ολόκληρη

η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Ως πρώην εισαγγελέας θέλω να διευκρινίσω ότι όταν η Δικαιοσύνη πληγώνεται ιδίως όταν αυτοτραυματίζεται, πονάω και ματώνω μαζί της. Ως απλός σκεπτόμενος πολίτης πάντα έχω κατά νου ότι σε όλες τις θρησκείες και σε όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα η μάχη μεταξύ καλού και κακού είναι υπαρκτή και είναι αέναη. Ως αρμόδιος υπουργός κατά της Διαφθοράς δηλώνω ότι η κυβέρνηση μετά τις γιορτές θα νομοθετήσει για το "πόθεν έσχες" και θα λύσει όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Στην μάχη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή θα αποκαλυφθούν πολλά και για πολλούς».

Τη Δευτέρα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης όλων των δικαστικών ενώσεων κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες.

Με την υπ' αριθμόν 3212/2017 απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπουργική απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για όλους τους υπόχρεους και όχι μόνο για τους δικαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα