Μετά τις 15 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μετά τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Με στόχο να προκύψουν πανελλαδικά έως 700.000 πολίτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας, επιταχύνουν έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υποβολή αιτήσεων και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση

των υπαλλήλων των Δήμων όλης της χώρας που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του ΚΕΑ. Ακολούθως, πρέπει να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και αφορούν την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, σε 30 δήμους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημοσιευθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του προγράμματος, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Τα νοικοκυριά, θα πρέπει να κατοικούν νόμιμα στους δήμους εφαρμογής του προγράμματος. Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ, γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού, το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον / τη σύζυγό του με τους εξής τρόπους:

- Απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης keaprogram.gr.

- Μέσω των Δήμων ή το ΚΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα