Μεσίτες: Ζητήστε έκπτωση στην τιμή αγοράς ακινήτων λόγω του Brexit

Επίδοξοι αγοραστές κατοικιών στη Μεγάλη Βρετανία ζητούν μειώσεις στις τιμές λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του Ιουνίου, στο οποίο οι Βρετανοί αποφάσισαν την έξοδο από την Ε.Ε..

Σύμφωνα με μεσίτες, ενδιαφερόμενοι για αγορά σπιτιού στην Μεγάλη Βρετανία ζητούν έκπτωση 10% εξαιτίας του Brexit.

Μάλιστα όπως σημειώνεται δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις

όπου οι πωλητές δέχονται να συμμετάσχουν στο παζάρι εκπτώσεων.

Ο Kevin Shaw, επικεφαλής της ένωσης μεσιτών της χώρας τονίζει ότι ένας μικρός αριθμός αγοραστών ζητά να πωληθεί σε χαμηλότερη τιμή το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται λόγω του Brexit.

"Το Brexit έχει ελάχιστα επηρεάσει την αγορά, αφού ακόμα και αυτά τα αιτήματα (έκπτωσης) απορρίπτονται", σημειώνει.

"Η ζήτηση παραμένει υψηλή σε σχέση με την προσφορά, πράγμα που κρατά τις τιμές σταθερές", τονίζει, ενώ υπογραμμίζει πως αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση σε μία ισχυρή αγορά.

Ο μεσίτης Henry Pryor σημειώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έψαχναν για σπίτι στις 23 Ιουνίου συνεχίζουν να επιθυμούν την αγορά του και οι πιο πολλοί συνεχίζουν να έχουν διαθέσιμο το ίδιο ποσό, όπως και τότε.

"Όποιος θέλει να πουλήσει πρέπει να είναι λογικός και να αναγνωρίσει ότι η αγορά έχει αλλάξει", σημειώνει πάντως ο Pryor.

"Mπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι θα καταστραφούμε (λόγω Brexit) όμως είναι τρομερά χαζό για έναν αγοραστή σήμερα να μην χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της ανησυχίας που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα ως μοχλό πίεσης για μία καλύτερη συμφωνία.

"Στα 32 χρόνια που αγοράζω και πουλάω σπίτια δεν μπορώ να ανακαλέσω καμία καλύτερη στιγμή για βελτιωμένη συμφωνία από τώρα. Θα κάνω την 1000η συναλλαγή μου φέτος, σε μία χρονιά που αναμένω να είναι η καλύτερη μου" τονίζει ο μεσίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα