Μέρκελ: Η Ε.Ε. πρέπει να κάνει συμβιβασμούς αν θέλει συμφωνία με τη Mercosur

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί να κάνει συμβιβασμούς εάν θέλει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Mercosur για το εμπόριο, σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Μπουένος Άιρες μαζί με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι μετά τη συνάντησή τους.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέα της χώρας του ασφαλώς έχει τα

δικά του συμφέροντα, αλλά το Βερολίνο υποστηρίζει την προσπάθεια της Αργεντινής για να επιτευχθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στα κράτη μέλη της Mercosur και αυτά της ΕΕ το συντομότερο.

Ο Μάκρι από την πλευρά του τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η Mercosur παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία παρά την πολιτική αναταραχή στη Βραζιλία, ενώ σημείωσε πως ο προστατευτισμός στην Ευρώπη είναι σοβαρότερο εμπόδιο.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πιο απομονωτική πολιτική που προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Μέρκελ ανέφερε ότι μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να έχει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά πρόσθεσε ότι το παράδειγμα της Αργεντινής δείχνει ότι πιο μακροπρόθεσμα δεν φέρνει καρπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα