Μέλος ΒοΕ: Μπορεί να αυξήσουμε πιο σύντομα τα επιτόκια

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ) μπορεί να εκπλήξει τις αγορές με ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από αυτό που αναμένουν οι αγορές, σύμφωνα με μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της που μίλησε στο CNBC.

Οι επενδυτές αποτιμούν ότι θα γίνουν πάνω από μια αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες. Αλλά σύμφωνα με τον Michael Saunders, αυτή μπορεί να είναι μια συγκρατημένη εκτίμηση. Όπως σημείωσε, «αν η οικονομία πάει όπως

περιμένω, μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν τα επιτόκια πιο γρήγορα».

Ο Saunders, ο οποίος περιγράφεται ως ένα από τα πιο συντηρητικά μέλη της Τράπεζας της Αγγλίας, είπε επίσης: «Οι προσδοκίες μου, με δεδομένη μία ομαλή και σταδιακή εφαρμογή του Brexit, είναι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ενισχύεται περίπου με τον ρυθμό που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια… Περιμένω ότι το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει λίγο ακόμη και ότι η αύξηση των μισθών να ενισχυθεί ελαφρώς».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία της συνεδρίαση τον Ιούνιο η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%. Πάντως, οι λεπτομέρειες της απόφασης που ελήφθη, είχαν δείξει πως τρεις από τους εννέα χαράσσοντες πολιτική ήταν υπέρ της αύξησής τους στο 0,75%.

Keywords
Τυχαία Θέματα