Μέλη ανθρωπιστικής αποστολής οι έξι Καναδοί που σκοτώθηκαν στην Μπουρκίνα Φάσο

Θέλησαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και το πλήρωσαν με την ίδια τη ζωή τους. Οι έξι Καναδοί που σκοτώθηκαν στο μακελειό της Μπουρκίνα Φάσο, την Παρασκευή, προέρχονταν από το Κεμπέκ και δεν είχαν ταξιδέψει στη χώρα της Αφρικής για τουρισμό και διασκέδαση. Βρίσκονταν εκεί σε αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας. Οι δε τέσσερις, αποτελούσαν μία οικογένεια.

Οι τραγικές λεπτομέρειες που βγαίνουν στην επιφάνεια λίγες ώρες μετά από μία ακόμη αποτρόπαια πράξη, αναδεικνύουν το μέγεθος της παράνοιας. Η Γκλάντις Τσάμπερλαντ και ο

65χρονος σύζυγός της, Ιβ Κάριερ, μαζί με τα παιδιά τους Σάρλερι και Μοντ, ταξίδεψαν στην Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η αφρικανική χώρα. Την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο Speldid και στο καφέ Cappuccino, στην Ουαγκαντούγκου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυτη τρέλα, πέφτοντας νεκροί από τις σφαίρες των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

Ο Λουίς Σαμπότ και η Σουζάν Μπερνιέρ, είχαν ακολουθήσει την τετραμελή οικογένεια στην ανθρωπιστική τους αποστολή, πληρώνοντας επίσης με τη ζωή τους το τίμημα της ευαισθησίας τους. Οι Καναδοί από το Μποπόρτ του Κεμπέκ, ταξίδεψαν στην Αφρική περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας μία θρησκευτική ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία στηρίζεται από εννέα χώρες. Ο δε Ιβ Κάριερ, ήταν συνταξιούχος καθηγητής και βρισκόταν στην Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να ηγηθεί της κατασκευής ενός σχολείου.

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, εξέφρασε την απεριόριστη συμπαράστασή του στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν στην Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα