Μελέτη ΟΤΟΕ: Ο ρόλος των εργαζομένων στις τράπεζες κατά την 4η βιομηχανική επανάσταση

Στο φλέγον ερώτημα ποιος θα είναι ο ρόλος των εργαζομένων στις τράπεζες κατά την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, το λεγόμενο δεύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό όπου όλοι και όλα είναι on line προσπάθησε να απαντήσει η μελέτη του ΙΝΕ της ΟΤΟΕ, με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και επιπτώσεις στην απασχόληση» που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση

της συνομοσπονδίας το απόγευμα στο ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πληγές του τραπεζικού συστήματος υπερτονίζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης και συμπλήρωσε «το τραπεζικό σύστημα έχει πληγεί από την κρίση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί. Αν είχε αποκατασταθεί θα είχαν αρθεί τα capital controls

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά είπε ότι αυτή η σημαντική συζήτηση εκτυλίσσεται εν μέσω σκανδαλολογίας, διχασμού και πόλωσης.

Αναφερόμενη στην ψηφιοποίηση της εργασίας τόνισε ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε το μέλλον και όχι να το αντιμετωπίσουμε φοβικά.

«Μπορεί να υπάρχουν σήμερα 1 εκ άνεργοι – είπε η κ. Γεννηματά - αλλά υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν βρίσκουν υπαλλήλους υψηλών προσόντων. Πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι και οι συνδικαλιστές να ασχοληθούν με την προστασία αυτών των νέων μορφών απασχόλησης. Οι νέες τεχνολογίες δεν πρέπει να διευρύνουν τις ανισότητες αλλά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη».

Η κ. Νέλλη Τζάκου αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών έκανε λόγο για τον ανταγωνισμό που ήδη αντιμετωπίζουν οι τράπεζες από τους νέους εξωτραπεζικούς παίκτες όπως είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, η Google και η Amazon. Πιστεύει ότι είναι αναγκαίο οι τράπεζες να χαράξουν την ψηφιακή στρατηγική τους, να καταλάβουν τις απαιτήσεις των πελατών τους, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους και τέλος να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στο δυναμικό τους εξοικειωμένους με τις τεχνολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα