Μεικτή η εικόνα στην Ευρώπη – Άλμα 6% για Monte Paschi

Με μεικτές τάσεις άνοιξαν την εβδομάδα οι αγορές στην Ευρώπη, καθώς μειώνεται η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ, παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν άλλη μια συνεδρίαση της Fed για να δουν τι θα αποφασιστεί για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,23%, ενώ οι μεγαλύτεροι δείκτες κινούνταν ως εξής:

Στο Λονδίνο ο FTSE100 στο -0,18%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,49%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,07%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 στο -0,08%,

ενώ στο Μιλάνο ο FTSE Mib σημειώνει άνοδο 1,08%..

Οι μετοχές των εταιρειών του τομέα υγείας είχαν απώλειες πάνω από 0,7% με την ελβετική Lonza να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι σε συνομιλίες να εξαγοράσει την αμερικανική κατασκευάστρια φαρμάκων Capsugel, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι μετοχές του τομέα των media σημείωσαν επίσης απώλειες μετά από πληροφορίες ότι ο μεγαλομέτοχος του Sky θα αντικρούσει μια προσφορά από την Twenty-First Century Fox. Η εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοχ είχε ανακοινώσει ότι θα φτάσει σε συμφωνία επί της αρχής για να εξαγοράσει τη Sky έναντι 11,2 δισ. στερλινών.

Η μετοχές της Sky υποχώρησαν κατά 1,2%.

Την ίδια ώρα, ενώ η Ιταλία αναμένει τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης , η Monte dei Paschi ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να θέσει σε ισχύ ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης ύψους 5 δισ. ευρώ πριν τα τέλη του έτους. Νωρίτερα, πηγή τπυ ιταλικού ΥΠΟΙΚ, διαβεβαίωσε πάντως ότι το κράτος θα παράσχει εγγυήσεις για την ύπαρξη της τράπεζας αλλά και για τους καταθέτες της. Η μετοχή της έκανε λιγο πριν άλμα 6%.

Στο μεταξύ, άλμα 5% έκαναν και οι τιμές του πετρελαίου μετά τη συμφωνία των χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή τους. Οι μετοχές του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου είχαν άνοδο άνω του 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα