Μεικτή η εικόνα στην Ασία – Σταθεροποιητικά παρά τα σκάνδαλα ο Kospi

Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας έσβησε τις προηγούμενες απώλειες, με τους επενδυτές να αντιδρούν στο τηλεοπτικό διάγγελμα της προέδρου Park Geun-hye κατά το οποίο ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να παραιτηθεί, καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Παράλληλα, ζήτησε από τους νομοθέτες να τη βοηθήσουν να παραδώσει την εξουσία ομαλά ώστε να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,18% μετά την ομιλία της Park, ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες

0,2%. Στο κλείσιμο κινήθηκε σταθεροποιητικά. Ο δείκτης Kosdaq έκλεισε με άνοδο 0,51%, ενώ το κορεατικό γουόν ενισχύθηκε.

Στην Ιαπωνία, οι αγορές υποχώρησαν, παρά τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν ότι επέρχεται σταθεροποίηση της εγχώριας ζήτησης. Παράλληλα, ο δείκτης της εποχικά προσαρμοσμένης ανεργίας έμεινε τον Οκτώβριο σταθερός στο 3%, όπως και τον περασμένο Αύγουστο.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, με βραδύτερο ρυθμό ωστόσο από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 0,6% μείωση. Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση για τον Οκτώβριο, έναντι πρόβλεψης για πτώση 1,2%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,27%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε απώλειες 0,07%. Οι ιαπωνικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις από το ελαφρώς ισχυρότερο γεν που έφτασε στο 111,98 έναντι του δολαρίου.

Μεγάλοι εξαγωγείς που επηρεάζονται από την πορεία του γεν έκλεισαν με μεικτές τάσεις. Η Toyota με πτώση 0,20%, η Honda με -0,54% και η Mazda με πτώση 1,02%. Η Sharp υποχώρησε 1,08%, ενώ η Canon και η Nikon με άνοδο 0,40% και 1,87% αντίστοιχα.

Μικτά τα πρόσημα στην υπόλοιπη Ασία, με τον ASX στην Αυστραλία να κλείνει με απώλειες 0,13%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί οριακά κατά 0,01%. Αρνητικά πρόσημα και σε Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ με τους αντίστοιχους δείκτες να σημειώνουν απώλειες 0,32% και 0,12%.
Αντίθετα, κέρδη της τάξης του 0,30% σημειώνει ο Shanghai Composite.

Keywords
Τυχαία Θέματα