Μεικτή εικόνα στην Ασία εν αναμονή Fed – Άνοδος στο Τόκιο

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στην Ασία με τις τιμές του πετρελαίου να διευρύνουν τα κέρδη τους και το δολάριο να παραμένει σταθερό ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ξεκινά σήμερα.

Με άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο έπειτα από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 94,96 μονάδες, σε ποσοστό 0,48%, και διαμορφώθηκε στις 20.050,16 μονάδες, κυρίως χάρη στην

άνοδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, με οδηγό τη Mitsubishi που σημείωσε άλμα 7% μετά την ανακοίνωση απροσδόκητα υψηλών κερδών.

Ο διευρυμένος δείκτης Topix έφτασε τις 1.620,88 μονάδες, με αύξηση 0,24% ή 3,81 μονάδων.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με πτώση 0,33%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,97% κυρίως λόγω της ανόδου του τομέα ενέργειας και πρώτων υλών, κατά 2,87% και 2,19% αντίστοιχα. Billiton και Rio Tinto ενισχύθηκαν πάνω από 3% ενώ η πετρελαϊκή Santos έκανε άλμα 4%.

Μεικτά πρόσημα στην Κϊνα. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με οριακή άνοδο 0,03% ενώ στα ηπειρωτικά ο Shanghai Composite με πτώση 0,37% και ο Shenzhen Composite 0,591%.

Αργότερα εντός της ημέρας οι αναλυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της.

Σύμφωμνα με τους αναλυτές το σχέδιο μείωσης του ισολογισμού της Fed από τα επίπεδα των 4 τρισ. δολ. θα δρομολογηθεί κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα