«Μεικτή» εικόνα στη Wall Street

Διαφορετική πορεία ακολουθούν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στα μακροοικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ αλλά και στην πορεία της αγοράς πετρελαίου.

Κέρδη 0,4% για τον Dow Jones στις 19.202 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,04% στις 2.199 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις,

με πτώση της τάξης του 0,7% στις 5.286 μονάδες.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αγορά βρίσκεται σε μία φάση όπου γίνεται προσπάθεια «εξισορρόπησης» των χαρτοφυλακίων, καθώς όλοι αναμένουν ότι η Fed στην επικείμενη συνεδρίασή της στα μέσα Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, κίνηση η οποία, εκ παραδόσεως, επηρεάζει αρνητικά την πορεία των μετοχών.

Σταθερά σε διαδικασία ράλι η αγορά του μαύρου χρυσού, με το Brent να ενισχύεται 3,26% στα 53,53 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται κατά 3,07% υψηλότερα στα 50,96 δολάρια.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει ο Jeremy Klein, αναλυτής της FBN Securities, το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει έως και τα 60 δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης μεταποίησης IHS Markit διαμορφώθηκε στο 54,1 τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης ISM μεταποίησης που καταρτίζει η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία, άγγιξε για τον ίδιο μήνα το 53,2, εμφανίζοντας ενίσχυση 0,5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Αρνητικά ήταν, όμως, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να διαμορφώνονται στις 268.000, έναντι προβλέψεων ότι θα έφθαναν στις 253.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα