Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Σι

Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Ζιπίνγκ.

Όπως φαίνεται τηρούν επιφυλακτική στάση για τη συνάντηση, η οποία περιγράφηκε από τον Τραμπ ως «δύσκολη, καθώς δεν μπορούμε άλλο να έχουμε μεγάλα εμπορικά ελλείμματα». Η δήλωση αυτή αύξησε την τάση γα αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν πτώση 0,10% με τους περισσότερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο FSTE100 στο +0,45%, o

DAX υποχωρούσε 0,06%, o CAC40 με οριακή άνοδο 0,06%, o FTSE MIB υποχωρούσε λίγο νωρίτερα κατά 0,23%

Οι μετοχές στον κλάδο αυτοκινήτου σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,3% μετά τα αμερικανικά στοιχεία που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις.

Οι μετοχές στον κλάδο τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,7% με την Telecom Italia να χάνει 2%, μετά τις αναφορές ότι η γαλλική ανταγωνίστριά της Iliad θέλει να φτάσει να έχει μερίδιο 25% στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Σε αρνητικό έδαφος και οι μετοχές του λιανικού κλάδου. Τα μεγάλα βρετανικά σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πωλήσεις να υποχωρούν την ώρα που αυξάνεται ο πληθωρισμός.

Η μετοχή της Sainsbury's σημείωσε πτώση 1,3% νωρίτερα, ενώ της εταιρείας ένδυσης Asos υποχώρησε 4,7% παρά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών.

Οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου απώλεσαν μέρος της δυναμικής τους με την άνοδο να περιορίζεται το πρωί στο 0,44%. Πριν λίγο ενισχυόταν κατά 0,05%.

Άνοδος 9,4% για τη μετοχή της Imagination Technologies μετά από τη μεγάλη πτώση κατά 60% τη Δευτέρα, όταν η Apple ανακοίνωσε πως τελειώνει το συμβόλαιό της με την εταιρεία.

Στην Ευρώπη, την ίδια ώρα, αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα. Σήμερα, Τρίτη, επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου απηύθυνε ερώτηση στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ζητώντας της να αποδείξει ότι «μια μη συμφωνία για Brexit είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία», παρουσιάζοντας την οικονομική αξιολόγηση μια αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η ίδια επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση των σχεδίων σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που δεν έρθουν σε συμφωνία με την ΕΕ εντός της προθεσμίας των δύο ετών.

Στο μεταξύ, αποχωρεί ο δ/νων σύμβουλος της ισπανικής τράπεζας Banco Popular. Ο Pedro Larena έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινωσε σήμερα πως το τρέχον επίπεδο ανάπτυξης σε αυτό το περιβάλλον ανασφαλούς δανεισμού των καταναλωτών θα μπορούσε να συνιστά κίνδυνο για τις τράπεζες, αν αρχίσουν να υποχωρούν τα στάνταρντ.

Στη Βρετανία εξάλλου τα στοιχεία για την ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου έδειξαν επιβράδυνση τον Μάρτιο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τις συνολικές επιδόσεις της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο.

Στην Αυστραλία, η RBA διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 1,5%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα