Μεικτές τάσεις στην Ασία μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Πιόνγιανγκ

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τις περισσότερες εξ αυτών να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η Πιόνγιανγκ προχώρησε την Τετάρτη στην εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυράυλου ο οποίος κατέληξε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τη Β. Κορέα, ο νέος πύραυλος

μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε μέρος στην επικράτεια των ΗΠΑ,

Η νέα εκτόξευση, η πρώτη μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, έρχεται μετά τον χαρακτηρισμό της Β. Κορέας από τις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, ως χώρας που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Μετά την πυραυλική δοκιμή, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιληφθεί της κατάστασης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abeκαι ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία τους, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ιαπωνικά ΜΜΕ.

Παρά ταύτα η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια ήταν σε πολλές περιπτώσεις καλή, καθώς οι αγορές επηρεάστηκαν και από τη χθεσινή άνοδο των αμερικανικών μετοχών, μετά την πρόοδο που σημειώθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei με άνοδο 0,31%, με ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας αλλά και τον κλάδο χρηματοοικονομικών. Το δολάριο διαπραγματεύεται στα 111,46 γεν έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τα 111,07 γεν σε κλίμα ανησυχίας μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου υποχώρησαν κατά 0,2% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με μικρές μεταβολές, και άνοδο 0,01%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,43%.

Στην Κίνα οι αγορές αντιμετώπισαν πιέσεις, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,47%, τον Shenzhen Composite 0,76% και τον Hang Seng να υποχωρεί 0,3%.

Ο ευρύτερος MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας με μικρή άνοδο 0,11%.

Keywords
Τυχαία Θέματα