Μεικτές τάσεις στη Wall Street – Πετρέλαιο και εταιρικά μεγέθη στο επίκεντρο

Η πορεία στην τιμή του μαύρου χρυσού αλλά και η πληθώρα των ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου προσελκύει την προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν μεικτή εικόνα.

Κέρδη 0,3% για τον Dow Jones, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 18.223 μονάδες, με τον δείκτη των blue chips να έχει ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο.

Στο 0,03% η οριακή άνοδος για τον S&P 500 στις 2.143 μονάδες, ενώ κατά 0,15% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq

στις 5.275 μονάδες, επηρεασμένος σαφώς από τη μετοχή της Apple η οποία υποχωρεί άνω του 2%.

Η Apple για μία ακόμη φορά ήταν θύμα της επιτυχίας της, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις της δεν κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τις προβλέψεις.

Έντονη μεταβλητότητα για το αμερικανικό αργό, το οποίο αυτή τη στιγμή κινείται ελαφρώς ανοδικά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί σχεδόν 2%, μετά την ανακοίνωση τη ΕΙΑ για μείωση κατά 600.000 των αμερικανικών αποθεμάτων.

«Το δ' τρίμηνο μοιάζει να είναι καλό, αλλά στους επενδυτές δεν αρέσουν ορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα», υποστήριξε ο Trip Miller, στέλεχος της Gullane Capital Partners.

Πτώση για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,87% και του 10ετούς να διαμορφώνεται κοντά στο 1,78%. Σε τροχιά αποδυνάμωσης και ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,094 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 104,09 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα