Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν αναμονή των αμερικανικών αποτελεσμάτων

Ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων η σημερινή για τις αμερικανικές τράπεζες που είναι εισηγμένες στη Wall Street, ενώ, την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την επίσκεψή του στο Παρίσι, με τους επενδυτές να περιμένουν τους καρπούς της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,1%, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό της ηπείρου, ο FTSE100 με πτώση 0,01%, o DAX

-0,02%, o CAC40 με άνοδο 0,11%, o IBEX35 με άνοδο 0,20% και ο FTSE MIB με απώλειες 0,03%.

Σήμερα, Μακρόν και Τραμπ θα παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης σε μια συνάντηση που τρέφει ελπίδες για επανατοποθέτηση των σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών, μετά το παγωμένο κλίμα που επικράτησε στις αρχές της χρονιάς ανάμεσα στις δυο χώρες. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Τραμπ υπονόησε ότι ίσως συμβεί κάτι που θα αλλάξει την απόφασή του για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα. Ανέφερε επίσης ότι μαζί με τον Μακρόν συζήτησαν την αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε θέματα ασφάλειας.

Στις ΗΠΑ αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από μεγάλες τράπεζες, όπως οι Citigroup, JPMorgan Chase και Wells Fargo για το β' τρίμηνο. Στην Ευρώπη η βρετανική εταιρεία εύρεσης εργατικού δυναμικού Hays και ο σουηδικός χρηματοοικονομικός όμιλος SEB αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Πίσω στις ΗΠΑ, η πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον ρόλο της οικογένειας Τραμπ σε συνεργασία με τη Ρωσία να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο Ντ. Τραμπ ανέφερε ότι θα προσκαλούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον Λευκό Οικο, ωστόσο τώρα δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα