Μεικτά πρόσημα στην Ασία με το βλέμμα σε εμπόριο και αποτελέσματα

Μεικτή είναι η εικόνα σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια με τους δείκτες σε Ιαπωνία και Αυστραλία να σημειώνουν κέρδη, την ώρα που οι υπόλοιπες αγορές είναι στο κόκκινο. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα εμπορικά θέματα αλλά και σε καινούργια εταιρικά αποτελέσματα.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,56%, καταγράφοντας κέρδη 125,88 μονάδων, για να κλείσει τις 22.712,75 μονάδες.

Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε επίσης κατά 0,57%, με κέρδη

9,98 μονάδων και έκλεισε στις 1.775,76 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,26%, ενώ και στην Αυστραλία το πρόσημο είναι θετικό με τον S&P/ASX 200 να ανακάμπτει κατά σχεδόν 0,9%, λόγω ανόδου των μετοχών του κλάδου τεχνολογίας.

Στην Κίνα, οι δείκτες κινούνται καθοδικά, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,29%, ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,07%, καθώς τα κέρδη στους τομείς πρώτων υλών και ακινήτων αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες σε υπηρεσίες και μετοχές του κλάδου κοινής ωφέλειας.

Ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 's 0,24% στις απογευματινές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της AMP Capital, Shane Oliver, οι αγορές σημείωσαν άνοδο κατά κύριο λόγο την τελευταία εβδομάδα λόγω καλών εταιρικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ, αλλά και της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Ωστόσο, αναφέρει «είναι υπερβολικά νωρίς να ανοίξουμε σαμπάνιες για τις συνομιλίες ΗΠΑ – ΕΕ», ενώ επισημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Οι αμερικανικές μετοχές ήταν σε μεικτά πρόσημα κατά τη διάρκεια της νύχτας με προεξάρχουσα την επίδοση της Facebook και την κατρακύλα των μετοχών του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων σε ποσοστό 19% χθες στη Wall Street και σε ιστορικό χαμηλό – γεγονός που διατηρεί υπό πίεση όλο τον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του τελευταίου μήνα με πτώση 1,01% στις 7.852,19 μονάδες, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες παρέμειναν σε πιο στέρεο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα