Μεικτά πρόσημα στην Ασία - «Βουτιά» 16% για την Toshiba

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν την Πέμπτη στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές της ιαπωνικής Toshiba να καταγράφουν πτώση σχεδόν 16%, μετά τις πληροφορίες ότι η εταιρεία εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων κατασκευής μικροτσίπ.

Η μετοχή της υποχώρησε κατά 16% στο Τόκιο, ωστόσο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε ανοδικά σχεδόν 1%. Το γεν κινήθηκε στα 114,59 έναντι του δολαρίου. Οι εξαγωγικές

μετοχές κινήθηκαν ανοδικά με την Toyota να ενισχύεται κατά 1,77%, την Honda να καταγράφει άνοδο 2,5% και την Sharp να ενισχύεται κατά 4,6%.

Στη Νότιο Κορέα, ο δείκτης έκλεισε ανοδικά, με την μετοχή της Samsung Electronics να κλείνει με άνοδο 1,5%, την Samsung Electro-Mechanics να κλείνει με απώλειες 0,5% και την Samsung SDI να υποχωρεί κατά 6,2%, μετά την απόρριψη του εντάλματος σύλληψης του επικεφαλής του ομίλου Τζέι Λι από τοπικό δικαστήριο.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με μικρή άνοδο, με την μετοχή της Bega Cheese να «οδηγεί» την άνοδο με κέρδη 15,2%.
Απώλειες κατέγραψαν οι κινεζικές αγορές.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα, με το δείκτη δολαρίου στις 101,26 μονάδες, μετά τα θετικά σχόλια της Τζάνετ Γέλεν για την αμερικανική οικονομία.

Το ευρώ κινήθηκε στο $1,0641 έναντι του δολαρίου, το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στο $0,753.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά, μετά από πτώση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 54,41 δολάρια το βαρέλι, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,86% στα 51,52 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα