Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Στο επίκεντρο macro και πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα στην Ασία την Τετάρτη, χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση στα μακροοικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία και την Κίνα. Αντίθετα, μεγαλύτερη αντίδραση εμφάνισαν οι ενεργειακές μετοχές μετά την άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ο Nikkei διέγραψε τις πρωινές απώλειες κλείνοντας ανοδικά σχεδόν 1%. Το γεν υποχώρησαν έναντι του δολαρίου στο 106,92.

Στην

Αυστραλία ο δείκτης έκλεισε πτωτικά, μετά την πτώση στις τραπεζικές μετοχές. Η ANZ υποχώρησε 1%, η Commonwealth Bank of Australia έκλεισε με πτώση 0,62% και η NAB υποχώρησε κατά 0,68%.

Οι κινεζικές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα, ενώ ο Kospi στη Νότιο Κορέα ενισχύθηκε κατά 0,57%.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν στα 51 δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα, με τη Santos να καταγράφει άνοδο 2,6%, την Oil Search να ενισχύεται κατά 2,13% και την Japan Petroleum να καταγράφει άνοδο 1,3%. Κέρδη 0,16% για την Sinopec.

Οι ναυπηγικές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Hyundai Heavy Industries έκλεισε με άνοδο 1,32% και η Samsung Heavy Industries έκλεισε με πτώση 1%. Απώλειες 1,43% για την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, οι εξαγωγές στην Κίνα τον Μάιο υποχώρησαν κατά 4,1%, ενώ το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% το α' τρίμηνο.

«Οι μετοχές αντέδρασαν ανοδικά μετά τα κινεζικά στοιχεία για το εμπόριο. Τα στοιχεία επηρέασαν τις αγορές, γεγονός που είχε επίδραση και στην αγορά συναλλάγματος αλλά ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, θα είναι δύσκολο να έχουμε μια ακραία αντίδραση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση» σχολιάζει η Ayako Sera, αναλύτρια αγορών στην Sumitomo Mitsui Trust Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα