Μεικτά πρόσημα και στάση αναμονής στα χρηματιστήρια της Ασίας

Μεικτά πρόσημα και στάση αναμονής για τα αμερικανικά macro κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές την Παρασκευή, ελλείψει άλλων καταλυτών.

«Το επενδυτικό κλίμα είναι μεικτό. Οι traders μένουν στο περιθώριο ενόψει των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σήμερα» σχολιάζει η Margaret Yang, αναλύτρια στην CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, λόγω πτώσης των ενεργειακών μετοχών, πτωτικά κινήθηκε και το χρηματιστήριο του

Τόκιο, ήπια κέρδη κατέγραψε ο Kospi στη Νότιο Κορέα και ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ κι εναλλαγές προσήμων σημειώθηκαν στα χρηματιστήρια της Κίνας.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αποτελούν δείκτη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

«Αν τα στοιχεία δεν είναι καλά, ο ενθουσιασμός για μια αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα μειωθεί και το ράλι του δολαρίου θα διακοπεί» προσθέτει η Yang.

Το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.

«Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στις long θέσεις τους ενόψει των στοιχείων. Το sell off οδηγήθηκε από τα αδύναμα στοιχεία PMI αλλά έτσι κι αλλιώς το ρίσκο είναι μεγάλο για τα αμερικανικά macro και οι traders αποφάσισαν να μειώσουν την έκθεσή τους» εξηγεί η Kathy Lien, διευθύνουσα σύμβουλος για τη στρατηγική στην αγορά συναλλάγματος στην BK Asset Management.

Το γεν κινήθηκε στα 103 έναντι του δολαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, οι τιμές υποχώρησαν πάνω από 3% την Πέμπτη, ωστόσο σήμερα ανακάμπτουν ελαφρώς.

Κέρδη 0,58% για την τιμή του αμερικανικού αργού στα 43,41 δολάρια το βαρέλι και άνοδος 0,57% για την τιμή του Brent στα 45,71 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα