Μεικτά πρόσημα και επιφυλακτικό trading στην Ασία ενόψει Fed

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν την Τετάρτη στα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία ακολούθησαν το μοτίβο της Wall Street, καθώς οι traders και οι επενδυτές περιμένουν πλέον τις αποφάσεις της Fed το απόγευμα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ωστόσο, οι αναλυτές θα προσέξουν ιδιαίτερα τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed,

Τζάνετ Γέλεν, για πιθανά σημάδια ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια η νομισματική πολιτική.

«Η συνεδρίαση της Fed "παραμονεύει" στις ασιατικές αγορές σήμερα. Οι όγκοι είναι μειωμένοι καθώς οι επενδυτές κρατούν τα χρήματά τους στο περιθώριο έως ότου δουν μια οριστική απόφαση από τη Fed» υποστηρίζει ο Angus Nicholson, αναλυτής της IG.

Στους δείκτες, ο αυστραλιανός ASX 200 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,15% στις 5.119 μονάδες. Ο κλαδικός δείκτης πρώτων υλών υποχώρησε κατά 0,72% ωστόσο οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από την άνοδο του ενεργειακού δείκτη (+0,44%) και του τραπεζικού δείκτη (+0,54%).

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,83% στις 16.974 μονάδες.

Στην Νότιο Κορέα, ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 1.974 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο hang Seng υποχώρησε κατά 0,16%.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 2.870 μονάδες και ο Shenzhen composite έκλεισε με πτώση 1% στις 1.711 μονάδες.

Στις μετοχές, οι ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές έκλεισαν κυρίως πτωτικά. Η Toyota έκλεισε με πτώση 0,71%, η Honda με πτώση 2,2% και η Nissan με πτώση 1,23%.

Η Sharp κατέγραψε «βουτιά» 11,84% μετά την είδηση ότι η ταϊβανέζικη Foxconn μπορεί να καθυστερήσει την εξαγορά έως ότου αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικονομική της κατάσταση.

Οι μετοχές πρώτων υλών στην Αυστραλία έκλεισαν επίσης πτωτικά. Η Rio Tinto έκλεισε με πτώση 0,65%, η Fortescue υποχώρησε κατά 4,33% και η BHP Billiton έκλεισε με πτώση 1,5%.

Στα νομίσματα το ιαπωνικό γεν διατήρησε το ψυχολογικό όριο του 113 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε σταθερή την πολιτική της χθες.

«Η προσπάθεια αποφυγής ρίσκου ενόψει της Fed σήμερα ίσως κρατήσει την ισοτιμία δολαρίου/γεν στα ίδια επίπεδα» δήλωσε η Emmanuel Ng, αναλύτρια της αγοράς ισοτιμιών στην OCBC Bank.

Το κινεζικό γιουάν αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,15%.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά στο 0,7456 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Στα εμπορεύματα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 1,32% στα 36,82 δολάρια το βαρέλι έχοντας υποχωρήσει κατά 2,26% το βράδυ στη Wall Street.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,88% στα 39,08 δολάρια.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές πετρελαίου θα συνεχίσουν να καθορίζουν την πορεία των αγορών.

«Το πετρέλαιο θα παραμείνει "οδηγός" και οι κινήσεις του θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τις μετοχές βραχυπρόθεσμα» υποστηρίζει ο αναλυτής της IG, Evan Lucas.

Keywords
Τυχαία Θέματα