Μεγάλο "comeback" σχεδιάζει η Nokia μετά από μία δεκαετία

Τα smartphones της Nokia πρόκειται να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους comeback του χρόνου. Οι ιδιοκτήτες της φινλανδικής μάρκας ποντάρουν στο γεγονός πως η "σύνδεση" που έχουν ήδη εδραιώσει με δισεκατομμύρια καταναλωτών τη δεκαετία κατά την οποία μεσουρανούσε, δεν έχει χαθεί ολοκληρωτικά.

Η HMD Global εξασφάλισε τα παγκόσμια δικαιώματα για τη χρήση του brand σε smartphones

από τη Nokia Oyj για τα δέκα επόμενα χρόνια. Θα ανακοινώσει τις νέες συσκευές που θα "τρέχουν" Android λειτουργικό, το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον CEO Arto Nummela. Το πρώην στέλεχος της Nokia ελπίζει πως οι καταναλωτές θα θυμηθούν την ποιότητα που έκανε τη μάρκα ξεχωριστή τη δεκαετία του '90 και την αρχή της δεκαετίας του '00.

Η ΗΜD ανέφερε πως θα επενδύσει πάνω από 500 εκατ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια στην αγορά των τηλεφώνων και των τάμπλετ. Θα αποτελέσει μία δύσκολη προσπάθεια για να ανακαταλάβει το μερίδιο αγοράς της στη συγκεκριμένη αγορά.

Μία επιτυχής επιστροφή της μάρκας θα σηματοδοτήσει έναν τεράστιο άθλο που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας όπως η BlackBery και η Siemens οι οποίες, όπως και η Nokia, έπεσαν θύματα της ξαφνικής ανόδου της Apple (iOS) και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούσαν Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα