Με τη σκέψη του στον ευρωπαϊκό Νότο ο Ομπάμα στο παραπέντε της «συνταξιοδότησης»

Τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τη σύζυγό του Ανιέζ Λαντίνι δεξιώθηκαν ο Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, κατά το τελευταίο επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο, πριν ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από 8 χρόνια.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ύψωσε το ποτήρι του προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού, που αποτελέι παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠα

σε ουκ ολίγα θέματα. Δεν αποκλείεται πάντως, το δείπνο αυτό να εμπεριέχει και έναν συμβολισμό, ότι ο απερχόνενος πρόεδρος δίνει τη στήιξή του στις χλωρες του ευρωπαϊκού νότου που μαστίζονται από παρατεταμένη λιτότητα.

Υπενθυμίζεται εξάλλου και η περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο στην Ευρώπη, αλλά και η επίσκεψή του στη χώρα μας, στις 14-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το σουαρέ για τον κ. Ρέντσι ήταν το 13ο και τελευταίο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, που αφήνει την θέση του, τον Ιανουάριο. Ήταν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα δείπνα της θητείας του Ομπάμα.

Τα φλας, αλλά και την προσοχή του Αμερικανού προέδρου έκλεψε η εντυπωσιακή εμφάνιση με μπρονζέ μεταλλιζέ φόρμα, η Μισέλ Ομπάμα

Στο δείπνο παρόντες ήταν και διάσημοι Ιταλοί, όπως ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ρομπέρτο Μπενίνι με τη σύζυγό του, ηθοποιό, Νικολέτα Μπράσκι.

Και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος στη λίστα των υψηλών προσκεκλημένων

Μετά το δείπνο πταγματοποίησε εμφάνιση η Γκουέν Στεφάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα