Με περιορισμούς στη διάθεση του ρεύματος απ' τους ιδιώτες η επόμενη δημοπρασία ΝΟΜΕ

Η επιβολή περιορισμών στα ποσοστά ενέργειας που θα εξάγονται αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή στη μεγαλύτερη, από πλευράς ισχύος που θα διατεθεί, μέχρι σήμερα δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ, που θα τεστάρει τις αντοχές των ιδιωτικών παρόχων και την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Όπως γράφει η Καθημερινή, η δημοπρασία με τη συμμετοχή

των 14 εταιρειών του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου και θα είναι η τέταρτη κατά σειρά από την εφαρμογή του μέτρου ΝΟΜΕ ως εργαλείου για τη μείωση των μερίδων της ΔΕΗ στη λιανική αγορά σε ποσοστό κάτω του 50% μέχρι το 2019. Σε αυτή τη δημοπρασία η ΔΕΗ θα διαθέσει 718 Mwh/h.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΡΑΕ, έπειτα από έρευνα σχετικά με τη διάθεση των ποσοτήτων ΝΟΜΕ από τις προηγούμενες δημοπρασίες στην οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν πάροχοι που διέθεσαν μέχρι και το 80% του προϊόντος σε εξαγωγές και όχι στην εσωτερική αγορά, υπονομεύοντας τον στόχο της μείωσης των μεριδίων της ΔΕΗ, προχώρησε στη λήψη μέτρων για τις επόμενες δημοπρασίες.

Ετσι σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ΡΑΕ και αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος προμηθευτής στην δημοπρασία της 25ης Οκτωβρίου πρέπει να έχει διαθέσει στο πελατολόγιο του στην εσωτερική αγορά τουλάχιστον το 30% του ρεύματος που έχει αγόρασε μέσω των ΝΟΜΕ στις προηγούμενες δημοπρασίες. Το όριο του 30%

Keywords
Τυχαία Θέματα