Με νέα υποβρύχια, η Ινδία απαντά στην ανάπτυξη του κινεζικού στόλου

Μετά από χρόνια καθυστέρησης, το ναυτικό της Ινδίας ετοιμάζεται να παραδώσει ένα από τα πιο μυστικά και πιο θανατηφόρα εργαλεία μάχης στον κόσμο: το INS Kalvari, ένα υποβρύχιο επίθεσης το οποίο ονομάστηκε μετά από έναν καρχαρία- τίγρη βαθιάς θάλασσας.

Η καθέλκυση αργότερα αυτό το μήνα του συγκεκριμένου υποβρυχίου είναι ένα ορόσημο στην προσπάθεια της Ινδίας να ανοικοδομήσει την εξαντλημένη υποβρύχια δύναμη μάχης που διαθέτει, με το από τα έξι νέα υποβρύχια

που κατασκευάζει. Η προσπάθεια της Ινδίας εξελίσσεται, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας επεκτείνουν το στόλο τους κατά περίπου 60 υποβρύχια - σε σύγκριση με τα μόλις 15 της Ινδίας - και αυξάνουν τις εισβολές τους στον Ινδικό Ωκεανό, πράγμα που οι στρατηγικοί του Νέου Δελχί θεωρούν πρόκληση εναντίον της ινδικής εθνικής ασφάλειας.

Ένα κινεζικό υποβρύχιο με κινητήρα ντίζελ τύπου Yuan μπήκε στον Ινδικό Ωκεανό τον Μάιο και εξακολουθεί να παραμονεύει, σύμφωνα με έναν Ινδό αξιωματικό του ναυτικού που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς μιλά για ζητήματα πολιτικής. Είναι μια ανεπιθύμητη υπενθύμιση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ναυτικής δύναμης της Κίνας, σε μια εποχή που οι Ινδοί και οι Κινέζοι στρατιώτες ασχολούνται με την κατάσταση των συνοριακών διαφορών στο Μπουτάν. Το υπουργείο άμυνας της Κίνας δεν απάντησε σε ένα αίτημα με φαξ (από το Bloomberg) για σχολιασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα