Με «μπλόκο» στα κρουαζιερόπλοια απειλούν οι λιμενεργάτες

Μία μέρα μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO απ' την ΓΣ των μετόχων, οι λιμενεργάτες προειδοποιούν με σκλήρυνση της στάσης τους, και με περισσότερες κινητοποιήσεις μπλοκάροντας την τουριστική κίνηση εν μέσω θερινής περιόδου. Και αυτό το Σαββατοκύριακο οι λιμενεργάτες απέχουν από την εργασία τους. Λόγω της αποχής, το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως εμφανίζεται στη φόρτωση των αποσκευών που ταλαιπωρεί τους τουρίστες.

Συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια, με 6.500 περίπου τουρίστες, έχουν ήδη δέσει στο μεγαλύτερο λιμάνι

της χώρας, χωρίς σοβαρά προβλήματα. Συνολικά το Σαββατοκύριακο αναμένονται 13.000 τουρίστες.

Ωστόσο, το όγδοο από τα κρουαζιερόπλοια που ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσουν στον Πειραιά αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύτηκαν στα λόγια, θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονικό προσωπικού» και πρόσθεσε ότι «ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις».

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε μάλιστα. «Έχουμε καραμπινάτο μονοπώλιο με την πώληση του ΟΛΠ. Θα έχουμε δουλειά αύριο ή θα απολυθούμε όλοι;» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα λιμάνια, κάνει ό,τι πρέπει να γίνει».

«Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Επαίνεσε πάντως το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια δένουν κανονικά το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα