Με κινεζικά σχέδια και κεφάλαια, ετοιμάζεται το «Ελντοράντο» του Καμερούν

Κάθε μέρα, κατά την ανατολή του ηλίου, ο Alain Eko περπατά μισή ώρα σε ένα μονοπάτι που περνά μέσα από ένα παράκτιο δάσος σε μια θαλάσσια περιοχή: Εκεί που θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι βαθέων υδάτων στην κεντρική Αφρική.

Ο 34χρονος Eko είναι ένας από τις εκατοντάδες των μεταναστών εργαζομένων που τοποθέτησαν τις ελπίδες τους στο πιο φιλόδοξο έργο του Καμερούν από την ανεξαρτησία του το 1960 που έχει ως στόχο να μετατρέψει την πόλη Kribi, όπου οι περισσότεροι έχουν υπνηλία,

σε βιομηχανικό κόμβο. Κατασκευασμένο και χρηματοδοτούμενο από την Κίνα, το έργο βοηθά τις κινεζικές εταιρείες να κερδίσουν έδαφος στο Καμερούν, του οποίου η εξαρτώμενη από το πετρέλαιο οικονομία, κυριαρχούνταν από γαλλικές επιχειρήσεις, και διευκόλυνε την πρόσβαση στο γειτονικό Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Παρά το ότι είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου, ο Eko έχει εκφορτώσει φορτηγά, μετέφερε και τοποθέτησε τούβλα σε πλαγιές λόφου και καθάριζε βρώμικες περιοχές από τότε που μετακόμισε στο νοτιοδυτικό Καμερούν για να εργάζεται ως εργάτης ημέρας με εργολάβους για την κατασκευή του λιμανιού, στην China Harbor Engineering Co., τοπικά γνωστή ως CHEC. Ελπίζει ότι μια μέρα θα κερδίσει αρκετά για να φέρει τη γυναίκα και το παιδί του από τα ενδότερα ης χώρας.

«Είναι ένα El Dorado για το Καμερούν», δήλωσε ο Eko καθώς στάθηκε σε μια παραλία και έδειχνε στους γερανούς που υψώνονταν στον ορίζοντα. "Αυτό είναι το μέλλον."

Keywords
Τυχαία Θέματα