Με κέρδη η Ασία - Πτώση στην Αυστραλία μετα την απόφαση της RBA

Μεικτές τάσεις και σφιχτές διακυμάνσεις σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η διατήρηση αυτή θα συνεχιστεί.

Έχοντας χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική στις συνεδριάσεις του Μαΐου και του Αυγούστου, «το δ.σ. έκρινε ότι η διατήρηση αμετάβλητης της πολιτικής σε αυτή τη συνεδρίαση, θα είναι συνεπής με

την βιώσιμη ανάπτυξη στην οικονομία και με την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου», τόνισε ο απερχόμενος διοικητής Γκλεν Στίβενς. Οι τωρινές εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός για κάποιο διάστημα.

Yπάρχουν επίσης αναφορές για την παρατεταμένη περίοδο που οι τιμές εμπορευμάτων κρατούν τους εμπορικούς όρους της Αυστραλίας χαμηλότερα από το επίπεδο που ήταν τα τελευταία χρόνια και για τις αυξημένες τιμές των κατοικιών..

Ο αυστραλιανός δείκτης ASX 200 είχε απώλειες 0,43%, ενώ η πτώση του χρηματοοικονομικού υποδείκτη έφτασε το 0,63%. Ο ενεργειακός τομέας πάντως σημείωσε άνοδο 0,286%.
Κέρδη για τους υπόλοιπους ασιατικούς δείκτες, με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει με κέρδη 0,26% μετά τον τερματισμό της χθεσινής συνεδρίασης στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο. Κέρδη 1,1% για τον Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενώ κατά 044% ενισχύθηκε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,50%. Ανοδικά και ο Kospi στη Νότια Κορέα με κέρδη 0,29%.

Εκτός του ASX 200, απώλειες 0,6% υπέστη και ο PSEi στις Φιλιππίνες μετά την απροσδόκητη ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον ηγέτη των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε μετά τις προσβλητικές εκφράσεις του δεύτερου για τον πλανητάρχη.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές του αργού, σημείωσαν άνοδο αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία συνήψαν συμφωνία για τη σταθεροποίηση της αγορά του μαύρου χρυσού και τον περιορισμό της παραγωγής, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας η άνοδος μετριάστηκε. Τα futires του αμερικανικού αργού έφτασαν στα υψηλά των 46,53 δολ/βαρέλι, ενώ τα futures του μπρεντ έφτασαν στα υψηλά ημέρας των 49,40 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα