Με διακοπή χρηματοδότησης απειλεί το Μπέρκλεϊ ο Τραμπ

Μέσω της αγαπημένης του συνήθειας, που δεν είναι άλλη από τα... τιτιβίσματα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, έσπευσε να πληροφορήσει το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ ότι θα διακοπεί η χρηματοδότησή του με ομοσπονδιακά κεφάλαια, εάν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει.

"Αν το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου κι ασκεί βία σε βάρος αθώων με διαφορετική άποψη -- ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;", έγραψε

ο κ. Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται ότι χθες εκατοντάδες διαδηλωτές με σύνθημα «κάνοντάς τους να σιωπήσουν» έσπασαν χθες βράδυ τζάμια παραθύρων στην πανεπιστημιούπολη, έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Η αστυνομία απέκλεισε την περίμετρο του πανεπιστημίου και το πανεπιστήμιο τελικά ακύρωσε την εκδήλωση στην οποία επρόκειτο να μιλήσει ο εκπρόσωπος του Μπράιτμπαρτ, ο Μίλων (ή Μάιλο) Γιαννόπουλος.

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος επέκρινε σε ανακοίνωσή του "την αριστερά", λέγοντας ότι "τρομοκρατείται από την ελευθερία του λόγου και κάνει κυριολεκτικά ο,τιδήποτε για να την εμποδίσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα