Μάς κρεμάνε στα μανταλάκια και ετοιμαζόμαστε για εγκαίνια στα Ηot spots

Η κυβέρνηση εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για το μεταναστευτικό, είπε η εκπρόσωπος κα. Όλγα Γεροβασίλη γνωρίζοντας ότι, δεν συμβαίνει αυτό. Διότι δεν πρόκειται για το ζεϊμπέκικο "Δεν θέλω τα ματάκια σου" που χόρεψε στο μαγαζί του Μαργαρίτη. Άλλα μάτια θέλουν.

Και εξηγούμαστε. Στα σημεία συγκέντρωσης ( Hot Spots ) όπως λ.χ αυτό που κατασκευάστηκε στην Χίο θα υπάρχουν μεταλλικά σπιτάκια, αλλά και χώρος στον οποίο θα καταγράφεται η ίριδα των ματιών, απο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Το συγκεκριμένο

σημείο έχει επιλέγει για τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό, την καγκελάριο Μέρκελ και τον Σουλτάνο της γείτονος χώρας τον Ερντογάν.

Μάλιστα, το κόστος έχει αναληφθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτική εταιρεία ενώ είναι άγνωστο πόσες ΜΚΟ έχουν εμπλακεί.

Βεβαίως, και η χώρα με τα Μνημόνια υπερβαίνει τις δυνάμεις της στο μεταναστευτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, μπορεί να κοροϊδεύει, όπως κάνει ήδη στο ασφαλιστικό.

Ποια ακριβώς ανάπτυξη θέλει μια χώρα που εξαναγκάστηκε να κάνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες όταν η μισή Ευρώπη αναλαμβάνει μικρότερα βάρη;

Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν πλήρη καταγραφή και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων – αν και το λιμενικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στα παγωμένα κύματα του Αιγαίου. Όταν προειδοποιούσε ο κ. Πανούσης για 1 εκατ. μετανάστες του έλεγαν "ανοικτά τα σύνορα". Όμως δεν ήταν προνοητικοί δεν θα κληθούν τώρα να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Η χώρα διασύρεται καθημερινά, ιδιαίτερα όταν εφημερίδες κάνουν προτάσεις για σβήσιμο τους χρέους με αντάλλαγμα την ροή προσφύγων και μεταναστών. Τι θα συμβεί τώρα που οι βόρειες χώρες – με την κοινωνική προστασία- κλείνουν τα σύνορα; Το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι η Ελλάδα. Διότι όπως συνέβη στο οικονομικό χρέος κάναμε και κάνουμε την μεγαλύτερη φασαρία, δίχως ουσία.

Τη μεγαλύτερη φασαρία έκανε ο Παπανδρέου και στοχοποιήθηκε η χώρα. Την μεγαλύτερη φασαρία έκαναν Τσίπρας και Βαρουφάκης και οδηγήθηκαμε στους κεφαλαιακούς ελέγχους. Τα ίδια και με τους μετανάστες. Φασαρία εμείς και τα χρήματα πηγαίνουν στην Τουρκία, ενώ ένα άμοιρο υπουργείο προσπαθεί να βρει πόρους. Με λίγα λόγια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να την κρεμάνε συνεχώς στα περίπτερα. Είτε εξαιτίας ενός νάρκισσου υπουργού, είτε ενός πρωθυπουργού που δεν γνωρίζει αγγλικά. Εάν η χώρα έκανε την δουλειά της, θα αποκτούσε, ίσως, και την δύναμη να μιλά σθεναρά όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός που βασίζεται, κυρίως, στην ιταλική αστική τάξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα