Μας αγνοούν

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, να έχει καταστραφεί η ζωή τόσων ανθρώπων και το πολιτικό σύστημα να μην αισθάνεται την ανάγκη να δώσει μια ψύχραιμη και τεκμηριωμένη απάντηση για τις αιτίες που προκάλεσαν τον οικονομικό όλεθρο.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κινήθηκε στα στενά πλαίσια των συνηθισμένων κομματικών αντιπαραθέσεων, χωρίς να κάνει κανέναν σοφότερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όπως η ΝΔ προηγουμένως και το ΠΑΣΟΚ

παλαιότερα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί το ρόλο του ηγετικού πολιτικού κόμματος που έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Τα όσα ακούστηκαν για σχέδια Χ, Νομισματοκοπεία και άλλα τερατώδη, μένουν να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα μαζί με την αίσθηση πως όσα γίνονται στη Βουλή δεν αφορούν τους έλληνες αλλά κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που στάλθηκαν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις εργασιακές σχέσεις, καταγράφουν 126.956 έλληνες με μηνιαίο μικτό μισθό έως 100 ευρώ και άλλους 343.760 εργαζόμενους που αμείβονται με μηνιαίους μικτούς μισθούς από 100 έως 400 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι, το λιγότερο που δικαιούνται είναι μια νηφάλια και υπεύθυνη στάση από το πολιτικό σύστημα, το οποίο όμως δείχνει συστηματικά να αγνοεί και τους πολίτες και τα προβλήματα τους.

Στον ΕΝΦΙΑ, έναν εξοντωτικό φόρο που επιβάλλεται σε όλους τους έλληνες και τον οποίο υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε, επιβάλλονται αλλαγές λίγο πριν κληθούμε να πληρώσουμε. Πρόκειται για απίστευτη προχειρότητα και επιπολαιότητα που δείχνει ότι δεν είχαν μελετήσει τις αλλαγές στον φόρο . Αλλεπάλληλες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής λες και πρόκειται για μια ασήμαντη υπόθεση που αφορά λίγα πρόσωπα και όχι εκατομμύρια πολιτών.

Αλλά και οι υπουργοί ακολουθούν την ίδια στάση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι είναι "100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα τα περί πώλησης του 17% της ΔΕΗ" και με αυτοπεποίθηση πρόσθεσε πως "ξέρει καλύτερα από εκείνον τις προθέσεις της κυβέρνησης". Την επομένη βγήκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που φέρει και την υπογραφή του. Σύμφωνα με αυτό, στις αποκρατικοποιήσεις που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνεται η πώληση του 17% της ΔΕΗ. Την ίδια ημέρα ο κ. Σκουρλέτης, χωρίς ντροπή, πήγε στο υπουργικό του γραφείο να συνεχίσει το έργο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα