Μάρδας: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ 100 δισ. ευρώ

Την ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ, ύψους τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, για την ανάκαμψη της Ελλάδας έως το 2022, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» στο Βερολίνο.

Ο κ. Μάρδας παρουσίασε την Ελλάδα

ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τονίζοντας ότι η αδειοδότηση επιχειρήσεων διευκολύνεται, με την διαδικασία να απλοποιείται και να μειώνεται σε χρονικό διάστημα 6-8 μηνών. Παράλληλα, παρέθεσε τα πλεονεκτήματα των διεθνών εταιρειών που θα αποκτήσουν «πάτημα» στην Ελλάδα, σε μια χώρα που αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αποτελεί φυσικό σημείο εισόδου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ενδεικτικά, μάλιστα, ανέφερε εταιρείες στον τομέα του logistics που έχουν επωφεληθεί από την γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όπως η HP, η Cosco, η Huawei και η ZTE.

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στις επενδύσεις στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας λόγω του υφιστάμενου δικτύου ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα