«Μακρόν-ράλι» στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη και στην αμερικανική αγορά προκαλεί η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον α' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και κυρίως η βεβαιότητα των επενδυτών ότι ο κ. Μακρόν θα είναι και ο τελικός νικητής.

Κέρδη 217 μονάδων ή 1,06% για τον Dow Jones, με τις μετοχές των Goldman Sachs και Caterpillar να συμβάλουν στα κέρδη του δείκτη των blue chips. Στο 0,99% τα κέρδη

για τον S&P 500 στις 2.371 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται άνω του 2%, ενώ 1,10% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.975 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street – αν και δεν αγωνιούσε τόσο όσο οι ευρωπαϊκές αγορές για το αποτέλεσμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών – αισθάνεται αρκετά ανακουφισμένη από τη νίκη Μακρόν, κάτι που αποτυπώνεται και στον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος υποχωρεί άνω του 20% στις 11,65 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη και για τον ευρώ, το οποίο ξεπέρασε το 1,09 δολ.

Ταυτόχρονα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο αμερικανικό χρέος, με δεδομένο ότι θα... πιάσει ταβάνι την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το αμερικανικό δημόσιο να μην μπορεί να δανειστεί πλέον από τις αγορές. Η τελευταία φορά που το αμερικανικό δημόσιο «έκλεισε» έστω και προσωρινά ήταν μεταξύ 1-16 Οκτωβρίου 2013. Φυσικά το όλο θέμα λύθηκε μετά από ψήφιση από το Κογκρέσο προσωρινής αύξησης του ορίου δανεισμού του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα