Μακρόν: Η Κίνα θα ολοκληρώσει σύντομα την παραγγελία αεροσκαφών από την Airbus

Η Κίνα, που είναι έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής αεροσκαφών στον κόσμο, σύντομα θα ολοκληρώσει τις παραγγελίες για αεροσκάφη τύπου Airbus SE A320, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron μετά από συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

Οι προηγούμενες παραγγελίες, που δεν είχαν ανακοινωθεί, αφορούσαν κυρίως στα αεροσκάφη A320neo, με παραδόσεις σε 13 αεροπορικές εταιρείες προγραμματισμένες το 2019 και το 2020, όπως δήλωσε ένας συνεργάτης του Macron στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο

την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίσει ή να αποκαλύψει το ύψος της συμφωνίας. Η Κίνα, η οποία αγοράζει τα jets της κεντρικά, πριν τα διανείμει σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες, αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τέταρτο των παραδόσεων του συγκεκριμένου Ευρωπαίου σχεδιαστή αεροσκαφών.

Η ενημέρωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Airbus ότι θα επιταχύνει την παραγωγή του μοντέλου A320 workhorse στην Κίνα κατά ένα εξάμηνο μέχρι το 2020, καθώς ο Ευρωπαίος σχεδιαστής επιδιώκει να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση επιδιώκοντας παράλληλα περισσότερες παραγγελίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Ο ρυθμός παραγωγής μικρών αεροσκαφών στο εργοστάσιο της Tianjin ανατολικά του Πεκίνου θα αυξηθεί σε σχέση με τα τέσσερα αεροπλάνα το μήνα που παράγονται τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής λειτουργός της Airbus Fabrice Bregier, ο οποίος είναι μέλος της εμπορικής αντιπροσωπείας πυο επισκέπτεται την Κίνα, με επικεφαλής τον Macron.

Τον περασμένο μήνα, η China Aircraft Leasing Group Holdings Ltd. συμφώνησε να αγοράσει 50 μονόκλιτα αεροπλάνα Airbus (6θέσια και άνω σε άτρακτο που το πλάτος της δεν ξεπερνά τα 4 – 5 μέτρα) με συνδυασμένη τιμή καταλόγου ύψους 5,42 δισ. δολαρίων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Xi στο Βερολίνο τον Ιούλιο, η Airbus εξασφάλισε εντολές αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είπε ότι ήταν σε συνομιλίες για να πουλήσει περισσότερα A380 superjumbos στο μεγάλο αυτό κράτος της Ασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα