Μάχη για τα μερίδια στην αγορά ηλεκτρισμού: Η ΔΕΗ, ο διαγωνισμός για τα «πακέτα» πελατών και η δυναμική των ιδιωτών

Τον επόμενο Μάρτιο η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μ. Παναγιωτάκης, θα διαθέσει μέσω διαγωνισμού στην αγορά δύο πακέτα πελατών που θα αντιπροσωπεύουν έκαστο το 6% του πελατολογίου της Επιχείρησης. Και αυτό θα το πράξει σε μία προσπάθεια να ελέγξει το πως θα κατευθυνθούν στην αγορά τα μερίδια που πρέπει να χάσει η Επιχείρηση στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλά και των Κοινοτικών Οδηγιών για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Μόνο που όσο και εάν προσπαθεί να «κρατηθεί» η

ΔΕΗ και να διατηρήσει τον έλεγχο της αγοράς ακόμα και στη διαδικασία της αναγκαστικής απομείωσης του μεριδίου της, οι ανταγωνιστές της, και ιδιαίτερα οι τρεις μεγαλύτεροι ιδιώτες - «παίκτες», καταγράφουν σημαντική δυναμική με αποτέλεσμα να μην φαίνονται να ...συγκινούνται τόσο απ' την πρωτοβουλία της Επιχείρησης.

Πρόκειται για την «Protergia» του Ομίλου «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ», την «Ήρων» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την «Elpedison», την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ - Edison – Ελλάκτωρ, οι οποίες με τις προσφορές που κάνουν ήδη έχουν ξεκινήσει να προσελκύουν ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών. Και αυτό παρά το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών πελατών που ξεκίνησε η ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ η κρατική εταιρεία ενέργειας είχε τον Οκτώβριο μερίδιο 88,8% της συνολικής «πίτας» από 89% έναν μήνα πριν κι έναντι 94,7% τον Ιανουάριο του 2016.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τη ΔΕΗ είναι η Protergia με 112 GWh και μερίδιο 2,99%, η οποία βρίσκεται για δεύτερο μήνα στη συγκεκριμένη θέση. Ακολουθεί η Ηρων με 111 GWh (μερίδιο 2,96%) και τέλος η Elpedison με 90 GWh (μερίδιο 2,42%). Το υπόλοιπο περίπου 3% μοιράζονται έντεκα επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα