«Μάχη» για πέντε πυροδοτεί η ανακατασκευή του Αστέρα

Της Μαριάννας Τζάννε

Διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε πέντε τεχνικές εταιρείες ξεκινά το Αραβοτουρκικό σχήμα της Apollo για την ανακατασκευή του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Χθες, καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή προσφορών, εμφανίστηκαν ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, Intrakat και

Δομοτεχνική.

Πρόκειται για τις εταιρείες, που έχουν προσκληθεί από την κοινοπραξία να θέσουν υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του έργου που θεωρείται από τα μεγαλύτερα του ιδιωτικού τομέα.

Αν και το τίμημα δεν έχει ανακοινωθεί εκτιμάται ότι το έργο θα είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ. Με βάση τον σχεδιασμό από τις πέντε εταιρείες θα καταρτιστεί μια short list τις επόμενες μέρες, με στόχο έως τα τέλη του μήνα να έχει ανακηρυχτεί ο ανάδοχος.

Πέρα από το μέγεθος των εταιρειών που διεκδικούν το έργο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άκτωρας έχει κατασκευάσει το Costa Navarino στην Μεσσηνία της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η ΓΕΚ Τέρνα το Grand Resort στο Λαγονήσι και ξενοδοχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Δομοτεχνική - μεταξύ άλλων - το Aman Resort στο Πόρτο Χέλι της Dolphin Capital.

Το έργο προβλέπει την ανακαίνιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών και την κατεδάφιση του κλειστού ξενοδοχείου «Αφροδίτη». Η δεύτερη φάση που θα τρέξει τους επόμενους μήνες προβλέπει την κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών. Η συνολική επένδυση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα προσεγγίσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα