Μάχη Apple- Nokia για την καταγραφή της ποιότητας του ύπνου μας

Η Nokia Oyj, συνεχίζοντας να αναζητά επιτυχία σε νέες κατηγορίες hardware μετά την έξοδο από την αγορά τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, εισάγει στην αγορά έναν ανιχνευτή ύπνου που θα βρίσκεται κάτω από τα σεντόνια του καταναλωτή.

Η φινλανδική εταιρεία ονομάζει τη συσκευή της, Sleep Nokia. Έχει αισθητήρες κίνησης και αλγορίθμους λογισμικού που μπορούν να

καθορίσουν πόσο χρόνο κοιμόταν ένα άτομο, εάν ο ύπνος διακοπεί και αν το άτομο αρρώστησε. Το λογισμικό της Nokia θα δώσει στους ανθρώπους ένα συνολικό "σκορ για τον ύπνο" και θα συνεργαστεί επίσης με έξυπνες οικιακές συσκευές, για παράδειγμα, τα φώτα μπορούν να ενεργοποιούνται ή να απενεργοποιούνται αυτόματα αν το σύστημα αισθάνεται ότι το άτομο έχει κοιμηθεί ή ξύπνησε.

Ο Rob Le Bras-Brown, υπεύθυνος για τα προϊόντα υγείας της Nokia, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το σύστημα δεν είναι τόσο ακριβές όσο οι κλινικές μελέτες ύπνου. Αλλά πιστεύει ότι είναι πιο χρήσιμο από τους ανταγωνιστές του.

Η Nokia λανσάρει τη συσκευή των $ 99 στην έκθεση CES consumer electronics Show στο Λας Βέγκας αυτήν την εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει, μήνες μετά την εξαγορά από την Apple Inc., της φινλανδικής startup εταιρείας Beddit, που πωλεί ένα παρόμοιο προϊόν. Η Apple εξακολουθεί να πωλεί τον ιμάντα παρακολούθησης ύπνου Beddit στην ιστοσελίδα της, αλλά δεν την έχει χαρακτηρίσει ως προϊόν της Apple και δεν έχει ενσωματώσει την τεχνολογία στη δική της σειρά προϊόντων. Ο συνδυασμός, μια εταιρία συσκευών υγείας που απέκτησε η Nokia το 2016, πώλησε τον δικό της ιχνηλάτη ύπνου που ονομάζεται Aura για σχεδόν $ 300.

Keywords
Τυχαία Θέματα