Μ. Σάλλας: Στροφή σε κερδοφόρα πορεία για την Τράπεζα Πειραιώς φέτος

Υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και σταθεροποίηση στις τιμές ακινήτων προβλέπει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς θα επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία φέτος, χάρη στις χαμηλότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters, ο πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας.

«Το 2016 θα είμαστε κερδοφόροι, καθώς

η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ξεκίνησε στο δ' τρίμηνο του 2015, συνεχίστηκε και στο α' τρίμηνο του 2016, κάτι το οποίο οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Όπως εκτίμησε ο κ. Σάλλας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (σ.σ.: αυτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής για περισσότερες από 90 ημέρες), σε σύγκριση με τα συνολικά δάνεια που έχει προσφέρει η τράπεζα, θα μειωθεί στο 17% έως το 2018. Σημειώνεται ότι έφθασε στο 39,5% στο δ' τρίμηνο του 2015, από 40,5% που ήταν στο αμέσως προηγούμενο.

Επιπρόσθετα προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στις τιμές ακινήτων, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πολύ σημαντική και μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των συνθηκών στην αγορά.

«Δεν βλέπω περαιτέρω μείωση των τιμών στο real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κάτι κρίσιμο και θα οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναφορικά με τα capital controls υποστήριξε ότι θα χρειαστεί χρόνος ώστε να αρθούν, κάτι το οποίο ισχύει και για την επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα