Μ. Φράτσερ : Άλλα δέκα χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα

Τουλάχιστον ακόμη δέκα χρόνια θα διαρκέσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εκτιμά ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μ. Φράτσερ.

Ο κ. Φράτσερ μιλώντας στη Deutsche Welle επιρρίψει ανοικτά τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στην Ελληνική κυβέρνηση. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα

είναι η κυβέρνηση και οι κρατικοί θεσμοί οι οποίοι δεν υπηρετούν τους πολίτες τους. Και σε τελική ανάλυση - αυτός είναι ο λόγος που αποτυγχάνουν» σημειώνει.

«Μια έξοδος από το Ευρώ δεν θα έλυνε κανένα από τα προβλήματά της χώρας» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του και πρόσθεσε: « Ούτε η οικονομία της θα γινόταν πιο ανταγωνιστική, ούτε οι κρατικοί θεσμοί αποτελεσματικότεροι.».

«Το Ταμείο (ΔΝΤ) έχει δίκιο, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με την προϋπόθεση ότι πριν από τη συζήτηση αυτού του θέματος η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα», τονίζει.

«Το βρίσκω σωστό. Δεν μπορεί να ζητά χρήματα και να αρνείται μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για έναν συμψηφισμό. Είμαι πεπεισμένος ότι η διαγραφή χρέους, η οποία θα ονομαστεί αναδιάρθρωση, είναι θέμα χρόνου», αναφέρει, σημειώνει η Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα