Λονδρέζοι CEOs: Η δύναμη της Βρετανίας έγκειται στην ιδιότητά της ως μέλος της ΕΕ

Το Λονδίνο αντλεί το μεγαλύτερο ατού του από την ιδιότητα της Βρετανίας ως μέλος της ΕΕ, κάτι που του προσδίδει περισσότερη διεθνή επιρροή από τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το παρίσι, σύμφωνα με ένα γκάλοπ στελεχών εταιρειών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τα

3/4 των επιχειρήσεων έχουν πελάτες, και τα 2/3 έχουν προμηθευτές από άλλες χώρες της ΕΕ,, σύμφωνα με το γκάλοπ. Το 83% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν το Λονδίνο ως πιο διεθνές κέντρο από τις υπόλοιπες προαναφερθείσες πόλεις.

Το γκάλοπ φαίνεται πως θα προσδώσει μία ώθηση στην καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ που οδηγεί ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron. Το γκάλοπ επίσης δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά την κοινή ανακοίνωση 36 εκ των 100 μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας οι οποίες υποστηρίζουν την παραμονή αυτή.

Τα πολιτικά γκάλοπ δείχνουν μία πολύ αμφίρροπη κούρσα, με το ποσοστό υπέρ μίας παραμονής να υπερισχύει του Brexit για λίγο, ιδιαίτερα μετά από την θέση υπέρ της εξόδου που έλαβε ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson.

O Cameron μπορεί επίσης να περιμένει και την υποστήριξη της ΕΕF την Τετάρτη. Το επιχειρηματικό γκρουπ υπογραμμίζει πως "εάν υπάρξει Brexit η Βρετανία θα απειληθεί από αβυσσαλέα αβεβαιότητα και ρίσκο".

Keywords
Τυχαία Θέματα