Λίγα (χιλιάδες) ευρώ για τον Στρατό Σωτηρίας (των startupers)

Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που πρωτοδιάβασα την συλλογή διηγημάτων του Κώστα Ταχτσή «Τα ρέστα» θυμάμαι ακόμη τον τίτλο ενός από τα διηγήματα της συλλογής που μου έκαναν εντύπωση. Ο τίτλος: «Λίγες πένες για το Στρατό Σωτηρίας»… Το στόρι του- μια βιωματική εμπειρία του συγγραφέα- το θυμάμαι μέσες άκρες αλλά ο τίτλος μένει για πάντα στη μνήμη.

Το διήγημα και κυρίως, τον τίτλο το θυμήθηκα βλέποντας στα social media μια ανάρτηση – τύφλα να έχουν οι παλαιές ρεκλάμες-

για …ευρώ. «Κατάθεσε την ιδέα σου και διεκδίκησε χρηματικά βραβεία αξίας 20.500,00 ευρώ…» διαβάζω στην ανάρτηση του ΕΒΕΑ για τον διαγωνισμό “Athens Startup Awards”, που διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών-Ε.Β.Ε.Α και την Περιφέρεια Αττικής.

Μπροστά τα λεφτά λοιπόν και όλα τα άλλα (μάλλον) είναι λεπτομέρειες. Βεβαίως τα 20 τόσα χιλιάρικα είναι το σύνολο του ποσού που θα διατεθεί σε βραβεία καθώς οι νικητές διακρίνονται σε κατηγορίες και τα έπαθλα των νικητών ξεκινούν από το χιλιάρικο για να φθάσουν τα έξι χιλιάρικα για τον πρώτο ή τους πρώτους των δύο κατηγοριών.

Δεν έχω κάτι με τους διοργανωτές αλλά με την αντίληψη που φέρνει μπροστά τα …λεφτά ως δέλεαρ για την συμμετοχή των νέων παιδιών – είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα ηθικής και μόνον!

Άλλωστε, οι διαγωνιστικές διαδικασίες δεν μπορούν στην Ελλάδα που μετρά τα …κομμάτια της από τις συνέπειες της γενικευμένης κρίσης σε όλα τα επίπεδα της εθνικής ζωής με καθοριστική και την ευθύνη της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και όλων όσοι στηρίζουν ή ανέχονται αυτήν την αδιέξοδη πολιτική – πολιτικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας- να συνεχίζουν (κλείνοντας αυτιά και μάτια) να προσφέρουν …καθρεφτάκια.

Το κύμα της νέας και νεανικής, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας διαθέτει κατά κύριο λόγο ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν περιορίζονται σε εφάπαξ …χρηματοδοτήσεις των λίγων χιλιάδων ευρώ ακόμη και αν αυτά τα ποσά είναι χαρτζιλίκι στην τσέπη τους ή το νοίκι στο σπίτι τους. Εν ολίγοις, λίγα (χιλιάδες) ευρώ για τον Στρατό Σωτηρίας (των startupers).

Keywords
Τυχαία Θέματα