Λεβέντης: Το κείμενο για τον «κόφτη» και το Υπερταμείο το συνέταξαν οι δανειστές


Σε σοβαρότατη καταγγελία για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο για τον «κόφτη» και το υπερταμείο παραδόθηκε γραμμένο από τους δανειστές και ψηφίζεται χωρίς καμία αλλαγή από την κυβέρνηση.

«Θα σας μεταφέρω μία πληροφορία που με ανησυχεί. Όσον αφορά στον κόφτη και στο υπερταμείο, το κείμενο συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι», δήλωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο

ο Βασίλης Λεβέντης, καταγγέλλοντας πως δεν άλλαξαν ούτε ένα «ν», ούτε ένα «σ».

«Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο που η ελληνική κυβέρνηση δεν άλλαξε ούτε έναν από το κείμενο του κόφτη και δεν είναι δικαιολογία το να πάρουμε τη δόση. Δεν εμπιστεύονται τη χώρα στο εξωτερικό και από εδώ και πέρα έθεσαν την περιουσία μας και τους μισθούς μας υποθήκη ώστε να είμαστε εντάξει με τους στόχους», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης σχολίασε αρνητικά την απουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ ειρωνεύτηκε την εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη 4% λέγοντας χαρακτηριστικά «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε για την κριτική που ασκείται στο κόμμα του από το ΚΚΕ λέγοντας πως η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα και πως θα έπρεπε από το 2009 να γίνουν μεταρρυθμίσεις, όπως οι αλλαγές στους μισθούς των βουλευτών και την κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα